Direktlänk till inlägg 17 januari 2012
Ingredienser:
Benfria kotletter
Färska kantareller
3dl Vispgrädde
Kantarellfond
Såskulör
potatis
Salt & svartpeppar, vitpeppar och socker
Gör såhär:
Hetta upp en stekpanna (Jag använde en räfflad grillpanna för att få köttet randigt)
Krydda köttet med salta och svartpeppar. Klicka i en smörklick i stekpannan när den är rykande het. Bryn sedan köttet ordentligt på båda sidorna. Sen stänger du av plattan och låter kotletterna bli klara på eftervärmen.
Hetta upp en annan stekpanna för svampen. När den blivit varm slänger du i svampen (utan smör till en början)
Låt svampen svettas och krympa ihop. då kan du klicka i lite smör, krydda med Salt, svartpeppar, vitpeppar och lite socker. Plocka sedan ut några fina svampar för garneringen.
Sen häller du på vispgrädden, en skvätt kantarellfond och skvätter i lite såskulör.
Låt det puttra ihop till en go gegga :) Och om såsen inte blir tjock nog, så ha i lite Maizena-såsredning.
Serveras med kokt potatis.
Smaklig måltid // Linspiration
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|