Direktlänk till inlägg 28 november 2011

Pepparbiff

Av Lina - 28 november 2011 20:54

  


Ingredienser:

1 st Oxfilé

8-10 Potatisar

2 dl Vispgrädde (minst) ;)

ca 10cm lång bit Purjolök

1/2 Gurka

Cocktailtomater

Oliver

Isberssallad

1/2 rödlök

1 st Köttbuljongtärning

Såskulör

Salt & Peppar



Gör såhär:

Skala potatisen, lägg i en kastrull med vatten så potatisen täcks. Salta vattnet rikligt.

Koka tills potatisen är klar (inte sönderkokt) ;)


Häll massa svartpeppar på ett fat. (helst inte finmald peppar, utan lite grovt mald) Skiva oxfilén i tjocka skivor, sen doppar du kanterna på köttskivorna i pepparn. Stek i rikligt med smör i en riktigt ordentligt upphettad stekpanna.

När köttet är färdigstekt lägger du det i folié för att vila en stund.


Sänk ner värmen på plattan du stekt köttet i och häll i lite vatten och köttbuljongtärningen. När buljongtärningen är upplöst så häller du i vispgrädden. Låt det småkoka en liten stund. Salta och peppra. Gör såsen brun med såskulör. Gör en redning på mjöl och vatten. SKAKA ihop.

Häll i såsen det under omrörning i såses, tills såsen är så tjock som du vill ha den. 


Hacka gurka, tomater, purjlöken, rödlöken. Blanda ihop i en skål.

Lägg ett isbergssalladsblad på tallriken du ska äta på, lägg det hackade i bladet och lite oliver uppepå. och TADA! salladen är klar :)


Sen är det bara till all lägga upp det andra också :)

Smaklig måltid!!



Och Förresten

Jag gillar köttet blodigt, då ska köttet kännas som om du trycker på din kind

Vill du ha köttet rosa ska det kännas som om du trycker på din haka.

Vill du ha köttet riktigt genomstekt ska det kännas som om du trycker på din panna.


Lycka till nu :)


/Linspiration






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lina - 17 januari 2012 01:35


  Ingredienser:Benfria kotletter Färska kantareller 3dl Vispgrädde Kantarellfond Såskulör potatis Salt & svartpeppar, vitpeppar och socker   Gör såhär:Hetta upp en stekpanna (Jag använde en räfflad grillpanna för att få köttet ra...

Av Lina - 12 januari 2012 00:17

         Jag ÄLSKAR julen!Jag älskar alla tända ljus, allt julpynt, att få ge bort paket, att få paket, se barnens glittrande förväntansfulla blickar när tomten kommer gående, maten, stämningen, musiken, det glittrande snön och KalleAnka!!   ...

Av Lina - 10 januari 2012 23:35


  Ingredienser: Grytbitar (fläsk) Broccoli 1 gul lök Gurka Tomat Majs Ruccolasallad 1 burk Creme fraiche Thai sweet chilisås 1 köttbuljongtärning Bulgur Kikärtor   Gör såhär: Bryn grytbitarna ordentligt i steksmör. ...

Av Lina - 10 januari 2012 23:16


    Ingredienser:4 st kotletter 1 gul lök 3 dl vispgrädde 1 köttbuljongtärning Salt och peppar Såskulör Mjöl Ris   Gör såhär: värm upp stekpannan ordentligt. När stekpannan är rykande het häller du i rikligt med steksmör. ...

Av Lina - 10 januari 2012 23:03


  Ingredienser:Blandfärs ca 5hg 2 st Gula lökar 1 ägg Mjöl 5 dl grädde 2 köttbuljongtärningar 8-10 potatisar Salt & peppar Lingonsylt   Gör såhär: Lägg blandfärsen i en bunke. Kläck i ägget, Finhacka en utav lökarna och slä...

Presentation


Hej mitt namn är Lina!
Jag är en halvsnurrig och glad tjej på 21 sommrar med iaf en fot på jorden. Jag älskar min familj, kille, mina vänner, min lilla vovve, matlagning, shopping och partyparty ^^
Så jag antar att det är det min blogg kommer innehålla

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<<
November 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards