Direktlänk till inlägg 29 november 2011
Ingredienser:
1 st Fläslfilé (ca 600g)
1 st Gul paprika
1 st Röd paprika
2 st Avokado
1 msk Citron, pressad
0,5 Citronskal, fint rivet
1 st Vitlöksklyfta, pressad
2 krm Svartpeppar
Olivolja
Gör såhär:
Salta och peppra fläskfilén. Och pensla köttet med olivolja.
Bryn ordentligt runt om, häll sedan på vatten så köttet får koka 45 min-1h.
Låt sedan köttet vila en stund. Under tiden som köttet kokar gör du det som står här nedanför.
Dressing:
Blanda ihop ca 3 msk olivolja, citronskal, citronsaft, vitlöken, 1/2 tsk salt och i krm peppar i en skål
Dela och kärna ur avokadon. Hacka den sedan i små bitar. Blanda i avokadon i dressingen
Hacka och stek paprikorna i smör tills det fått lite färg och mjuknat.
Sedan skär du köttet i skivor, lägger på de stekta paprikorna och avokadodressingen.
Serveras med en god sallad, kanske lite keso (som på min bild) eller nån annan god gegga :)
Är även skitgott att grilla fläskfilén och paprikorna på sommaren!
SMAKLIG MÅLTID!!
//Linspiration
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|