Direktlänk till inlägg 10 januari 2012
Ingredienser:
4 st kotletter
1 gul lök
3 dl vispgrädde
1 köttbuljongtärning
Salt och peppar
Såskulör
Mjöl
Ris
Gör såhär:
värm upp stekpannan ordentligt. När stekpannan är rykande het häller du i rikligt med steksmör.
Salta och peppra kotletterna och tjoffa i dom i stekpannan. Vänd på dom när dom fått fin färg på ena sidan. (försök att inte vända köttet för ofta.. Det ska man inte göra. vet inte varför egentligen, men så äre :P)
Under tiden hackar du löken. inte finhacka. sen steker du löken i massa steksmör på låg värme. tills den fått fin färg och är mjuk.
När kotletterna stekt klart lägger du dom på en tallrik och låter dom vila en stund.
och häller i grädden i stekpannan som kotletterna stekts i. Tjoffa sedan i köttbuljongen. Salta och peppra. och ha i såskulör, så såsen får en fin brun färg.
Gör sedan en redning på mjöl och vatten (skaka ihop) och häll i såsen. Såpass mycket så du tycker såsen blir lagom tjock.
Serveras med ris :)
Smaklig måltid!! //Linspiration
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 | 11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|