Direktlänk till inlägg 25 november 2011
Ingredienser:
1st Fläskfilé
1st Gul lök
1st Röd paprika
1st Gul paprika
5-6 Champinjoner
5 dl Vispgrädde
8-10 Potatisar
Grillkrydda, salt & peppar
Gör såhär:
Krydda köttet rikligt med Grillkryddan (Verkligen RIKLIGT) och med lite salt och peppar.
Bryn köttet i massa smör, i en stor stek-kastrull.
När köttet fått fin färg tillsätter du vatten i kastrullen så fläskfilén täcks.
sänk ner värmen på plattan och låt småputtra i ca 1h.
Ta en ny stekpanna. och gör såhär:
Hacka all paprika, champinjonerna och löken. Stek det på mellanvärme tills det blivit mjukt.
Krydda <lite> med grillkrydda salt och peppar.
När köttet kokat klart tar du ur den från kastrullen och lägger i en ugnsform.
SPARA det vattnet som köttet kokat i till såsen.
Sprid ut de hackade stekta paprikorna, champinjonerna och löken överallt i ugnsformen där du lagt köttet.
Och tjoff in i ugnen. 200grader ca 15-20 min.
Såsen:
Det vattnet köttet kokat i har massa göttiga smaker efter köttet.
Du kanske inte behöver ha kvar allt vatten. Men det mesta iaf :)
Så du tillsätter bara vispgrädden och gryddar lite extra med grillkrydda, salt & peppar.
Gör en redning på mjöl och vatten (skaka ihop) och häll i såsen så den blir så tjock som du vill ha den.
Detta serveras med kokt potatis! SMASKENS!!!
SMAKLIG MÅLTID!!!
//Linspiration <3
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|