Direktlänk till inlägg 25 november 2011
Ingredienser:
Ca 6 st Skinksnitzlar
1 st Gurka
Cocktailtomater
1 knippe Salladslök. Eller Purjolök
5 st lime
Ostronsås
Fisksås
Soja
Ris
Salt, svartpeppar, vitpeppar & Chili (inte chilipulver. Utan torkad hel chili som du hackar jättefint)
Marinad:
Lägg köttet i en fryspåse. Häll på ca 1/2 dl Ostrånsås, Hälften så mycket Fisksås (hälften så mycket som ostronsåsen),
Krydda med vit & svartpeppar och salt. Ta så mycket du själv känner är bra, enligt din smak.
Låt ligga i kylen i minst 1 h.
Under tiden som köttet ligger i sin marinad kan du göra salladen och salladsdressingen.
Salladen:
Hacka gurkan, tomaterna och salladslöken/purjolöken och lägg i en skål.
Dressing till Salladen:
Pressa all lime i en liten skål. Tillsätt sedan fisksås och chili efter din smak.
(detta är en väldigt syrlig och stark dressing)
Häll sedan en del utav dressingen över salladen och ställ in i kylen så det får dra till sig.
Sätt ugnen på 200grader.
När ugnen sedan är varm tar du en ugnsplåt. Klär in plåten i foliepapper.
Låter köttet droppa av lite innan du lägger det på plåten. Och tjoff in i ugnen.
Efter halva tiden vänder du på köttet. Ca en kvart på varje sida. Köttet skall bli gyllenbrunt.
När köttet är klart skivar du det i strimlor.
Sedan lägger du köttet i salladen och rör om.
Severas med ris och lite ostronsås vid sidan av.
SMAKLIG MÅLTID!! :)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 | 24 |
25 | 26 |
27 | |||
28 | 29 | 30 |
|||||||
|